Säkerhetspolitik.se läggs ned 2 december 2021

Den 2 december 2021 stängs säkerhetspolitik.se. Anledningen till att vi beslutat att stänga sajten är att den är gammal både sett till innehållet samt till designen. Den uppfyller till exempel inte längre de tillgänglighetskrav som finns.

Vissa delar av innehållet på sajten kommer att flyttas till msb.se.

Vad kommer att flyttas?

Det som kommer att flyttas över till msb.se är det innehåll som behandlar sådant som ligger under MSB:s expertområden, där vi själva kan svara på frågor kring innehållet.

Det som INTE kommer flyttas över är följande:

  • Världskartan
  • Krönikor
  • Information som finns på andra myndigheters webbplatser, där de äger frågan
  • Innehåll som kan ses som ren statskunskap, till exempel om det internationella systemet

Informationen om konfliktländer som låg under Världskartan har redan tagits bort då mycket av det innehållet var inaktuellt. Vill du läsa mer om konflikter i andra länder hittar du bra information hos till exempel Svenska FN-förbundets webbplats Globalis.se eller Utrikespolitiska insititutet. Notera att det kostar pengar att få tillgång till allt material i Landguiden.

Till Globalis.se

Till Landguiden på Utrikespolitiska institutets webbplats

Länkar till säkerhetspolitik.se

Du som idag länkar till säkerhetspolitik.se kommer behöva uppdatera dina länkar. Den här sidan kommer att uppdateras med information längre fram om hur du länkar om till msb.se på bästa sätt.

Vi kommer även att peka om sidorna på säkerhetspolitik.se till de nya sidorna på msb.se. I de fall som det inte finns någon generell sida, det vill säga om inte innehållet har flyttats över, kommer vi att peka om till en generell sida som upplyser om att säkerhetspolitik.se stängt. På den sidan kommer du även hitta användbara länkar.